Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie
30 oktober 2015
Nederlands Investerings Agentschap voor EFSI
           
Investeringsimpuls van 14 miljard mogelijk
Jeroen Kremers adviseert het kabinet om de oprichting van een Nederlandse ontwikkelingsbank/instelling voor te bereiden. Deze aanbeveling maakt onderdeel uit van het advies dat hij uitbracht bij de voltooiing van zijn taak als eerste voorzitter van het Nederlands Investerings Agentschap voor EFSI (NIA)!

Lees meer (Advies Kremers)
Lees meer (Reactie minister Kamp)
 
 
Criteria voor toegang tot EIB en EFSI
Met de publicatie door de Europese Commissie van het “scoreboard” voor EFSI is het referentiekader voor toegang tot EFSI duidelijker geworden. Het blijft echter altijd maatwerk.
Lees meer
Nationale ontwikkelingsbank met open armen ontvangen
Regionale ontwikkelingsmaatschappijen scharen zich achter het idee om een nationale ontwikkelingsbank op te richten om zo de Europese miljarden van Juncker veilig te stellen. ‘We hebben de neiging alles regionaal op te zetten, maar denken daardoor niet groot genoeg om in aanmerking te komen voor Europese fondsen’, constateert Geert Buiter van NOM Finance. ‘Het zou jammer zijn als alle andere Europese landen de weg naar het fonds weten te vinden en wij niet’, zegt ook Marius Prins van PPM Oost. Prins en Buiter reageren in het FD op het voorstel Jeroen Kremers.
Lees meer
 
 
Provincies en NIA werken aan indiening van projecten bij EFSI
Projecten waaraan met decentrale overheden wordt gewerkt zijn breedband landelijk gebied, geothermie en energiebesparing gebouwde omgeving, waaronder energie neutrale woningen. Hiervoor zijn door NIA werkgroepen ingesteld. Daarnaast wordt bezien hoe regionale fondsen aan EFSI kunnen worden gekoppeld om bestaande financiële middelen slagvaardiger en effectiever en met meer private leverage in te zetten..
Lees meer
 
EIB advisory hub website
 
NIA werkt nauw samen met de EIB en met de door de Europese Commissie en de EIB ingestelde Advisory Hub om investerings-projecten verder te brengen.
Lees meer
 
Wat zijn investerings-platformen? Hoe werken ze?
Schaalgrootte is belangrijk als het gaat om investeringen. Daarom is het zinvol om thematische investeringsplatformen op te richten en projecten te bundelen, bijvoorbeeld op gebieden als energie-efficiëntie en breedband. Daar kijkt NIA naar.
De Europese Commissie stelde een aantal vragen en antwoorden op.
Lees meer
 
Partner bijeenkomst
 
Op korte termijn wordt een nieuwe bijeenkomst belegd met de strategische partners van NIA. Tijdens deze bijeenkomst staan recente ontwikkelingen rondom EFSI, de eerste toegekende financieringen onder EFSI, staatssteunaspecten en de opzet van een pipe-line van projecten (Portal) centraal.
Colofon
Contactgegevens
Nederlands Investerings Agentschap voor EFSI
Zuidplein 36
1077 XV Amsterdam

Deze nieuwsbrief bieden
wij u aan in opdracht
van het Nederlands Investerings Agentschap
voor EFSI.
Aanmelden
Afmelden
Doorsturen
RSS

 


Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor u is bestemd. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.