Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie
26 januari 2016
Nederlands Investerings Agentschap voor EFSI
            Nieuwsbrief delen:
EIB al 7,5 miljard gefinancierd in EU met behulp van garanties
  Vanaf juli 2015 zijn in 22 van de 28 EU-landen activiteiten zijn gestart vanuit het Investment Plan for Europe (‘Junckerplan’). 
  De EIB heeft met behulp van EFSI garanties (European Fund for Strategic Infrastructure) - één van de pijlers van het Junckerplan 7,5 miljard euro is gefinancierd aan 42 projecten en 84 operaties
waaraan 81.000 MKB bedrijven profijt van hebben.
  Deze financieringen hebben geleid tot het mobiliseren van in totaal 50 miljard aan investeringen, alleen al bereikt tussen april – december 2015.
    50% van de financieringen met EFSI zijn gericht op duurzame energie, energie-efficiëntie en milieu. Daarnaast heeft EIB veel aandacht voor innovatie in digitale infrastructuur, R&D en industriële innovatie.
Lees het Persbericht EIB Jaarverslag 2015
 
EIB financiert 3 fondsen / intermediairs voor MKB in Nederland met EFSI
De EIB heeft met financiering uit EIF en onder EFSI drie overeenkomsten getekend met Nederlandse fondsen en intermediairs waaran 700 MKB’s en start ups kunnen profiteren: Qredits, Henq III and Karmijn Kapitaal Fund II.
Lees the Investment Plan for Europe  (pdf, 540 kB)  
 
Recent opgestarte activiteiten Nederlands Investerings Agentschap
Het Nederlands Investerings Agentschap (NIA) is recent de volgende activiteiten gestart:
  Start van de werkgroep nul op de meter gericht op energiebesparing woningen
  Gesprekken met projecteigenaren en – sponsors voor inzicht in kansrijke projecten in geothermie, warmtenetten, vergroening bestaande infrastructuur, energiebesparing energie-intensieve industrie en ondersteuning MKB bij energiebesparing.
 
Minister Kamp publiceert Energierapport: transitie naar duurzaam
    Nederland moet zo snel mogelijk volledig overschakelen op duurzame energiebronnen. Burgers en bedrijven mogen een jaar meepraten over de manier waarop dat het beste kan gebeuren. Want het tijdperk van fossiele energie is echt voorbij, zegt minister Kamp van Economische Zaken. 
  Hij presenteerde 18 januari zijn langverwachte energierapport, waarin de lange termijn van de energievoorziening in Nederland wordt geschetst. Het kabinet bevestigt daarin dat de CO2-uitstoot in Nederland verder moet worden teruggedrongen, met 80 á 95 procent in 2050.
Lees het Energierapport
 
Colofon
Contactgegevens
Nederlands Investerings Agentschap voor EFSI
Zuidplein 36
1077 XV Amsterdam

Deze nieuwsbrief bieden
wij u aan in opdracht
van het Nederlands Investerings Agentschap
voor EFSI.
Aanmelden
Afmelden
Doorsturen
RSS

 


Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor u is bestemd. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.