Nieuws en verhalen vanuit de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuws en verhalen vanuit de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg
27 oktober 2022  Webversie
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Nieuwsflits SWZ
SWZ in 2022 of 2023 aanvragen?
Tot en met september dit jaar zijn er voor de subsidie van het haalbaarheidsonderzoek (initiatieffase) 31 aanvragen gedaan voor een totaal aangevraagd bedrag van € 509.000. Er is dit jaar dus nog ruim voldoende budget voor nieuwe aanvragen. Zo ook voor de planontwikkellening en de borgstelling. Ook in 2023 kunt u aanvragen indienen bij de stimuleringsregeling Wonen en Zorg.
Naar de SWZ website
 
 
 
Bouwen op eigen erf
Samen met sociale ondernemers en echtpaar Bert Pathuis en Marja Takens maakten we een nieuwe inspiratievideo. Zij bouwen op hun erf een aantal mooie levensloopbestendige woningen: Huis te Zeijen. Voor de planontwikkelfase van het project maken Bert en Marja gebruik van een lening van de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg. Ben je benieuwd naar Huis te Zeijen of naar de planontwikkellening?

 Bekijk de hele video

Wist je dat.... eind september de eerste planontwikkellening van de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg volledig is terug betaald door de aanvrager? Omdat het budget van de planontwikkellening van de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg een revolverend karakter heeft is dit bedrag hierdoor weer beschikbaar voor andere initiatiefnemers om aan te vragen. 
 
SOO wijzigingen
Vanaf 19 oktober 2022 wijzigt de Stimuleringsregeling ontmoetingsruimten in ouderenhuisvesting (SOO). Ouderenhuisvesting voor bewoners met een zware zorgvraag, kunnen nu ook de SOO aanvragen. Verder wordt het budget voor de regeling in totaal met € 16 miljoen verhoogd in 2022 en 2023.
Lees meer
 
 
 
Regionale dialoog over wonen en zorg
Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat in de regio Noord-Veluwe nu en in 2040 meer ouderen wonen dan in de rest van Nederland. De verwachting is dat dit een sterk stijgende vraag naar thuiszorg, wonen met zorg en andere woonvormen met zich meebrengt. Op initiatief van Rabobank kwamen vertegenwoordigers van onder andere gemeenten, zorginstellingen, corporaties en ouderen bij elkaar. Om van gedachten te wisselen over kansen en uitdagingen op het gebied van wonen en zorg en concrete acties op te starten. Het team van RVO van de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg was ook aanwezig.
Lees meer
 
Initiatieven in het zonnetje zetten
Heb je gebruik gemaakt van de SWZ en is je project inmiddels gerealiseerd? Hebben de bewoners het pand inmiddels  betrokken? Gefeliciteerd, wat een goed nieuws! Deel het succes met ons: wij verspreiden dit graag verder onder de groep ontvangers van deze Nieuwsflits. Deel via de mail een tekst (van ca.  5 zinnen) over het project en het proces en voeg hier een passende foto van het bewoonde pand/woningen aan toe.
Stuur ons een email
 
 
     
 
 
Colofon
Contactgegevens
Rijksdienst voor
Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag
Afmelden
Privacybeleid
@RVO_Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienstvoor
OndernemendNederland
RVO.nl/rss
Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor u is bestemd. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten